COPYRIGHT / ALL RIGHTS RESERVED

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Totes les obres fotografiques d’aquest blog web són propietat de Ò. Rodbag, Fotògraf Professional, estan protegides per la Llei de Propietat Intel.lectual (texte-R.D.Leg. 1/96). Queda expressament prohibida la reproducció, distribució i/o divulgació, enmagatzamatge en un sistema de recuperació o transmissió de qualsevol format pel mitjà i procediment que sigui, (mecànic, electrònic o qualsevol altre), sense previa autorització escrita de l’autor. rodbag@gmail.com

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Todas las obras fotográficas del presente blog web son propiedad de Ò. Rodbag, Fotógrafo Profesional estando estas protegidas por la Ley de Propiedad Intelectual (texto refundido-R.D.Leg. 1/96). Queda expresamente prohibida la reproducción, distribución y/o divulgación, almacenamiento en un sistema de recuperación o transmisión en forma alguna por medio de cualquier procedimiento, sea éste mecánico, electrónico o cualquier otro, sin previa autorización por escrito del autor.


© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © All photographic works of this blog site are the property of Ò. Rodbag, a professional photographer while those protected by the Copyright Act (consolidated text-RDLeg. 1 / 96). It is expressly forbidden to reproduce, distribute and / or disclosure, stored in a retrieval system or transmitted in any form by any means, whether mechanical, electronic or otherwise, without prior written permission of the author. rodbag@gmail.com

28/9/09

L'home de la sort.

Un día la revista Emprendedores em va encarregar fotografiar al Sr. Xavier Gabriel, l'ànima visible i mediàtica de la bruixa d'or; des de casa meva fins a Sort hi havien 300 km i la veritat és que em feia molta i molta mandra fer el desplaçament; quan vaig entrar al despatx d'en Xavier, situat darrera de les guixetes de l'administració, ràpidament vaig sentir que estava davant d'un personatge especial (no espacial) i increïble; Allà va nèixer una relació d'aquelles que amb pocs dies es consoliden com si es tractés d'una vella amistat i per suposat la sensasió de mandra va cambiar per una nova sensació d'admiració; quan  en Xavier m'ha encarregat alguna imatge m'ha donat llibertat total i he gaudit en cada una de les feines realitzades amb ell.
Un dia em va dir: -has de fer-me una fotografía amb 30 xinos!; 
la primera pregunta que li vaig fer: d'on treiem tants xinesos?, i sobretot, perquè amb xinesos?
Em va explicar que s'havia publicat que ell pretenia vendre loteria nacional a la Xina i que fins un ministre d'aquella republica popular havia contestat la falsa proposta de Sort a través del diari El País; tot va surgir per l'error d'un periodista al posar que volia vendre loteria a Xina a través de la seva Web en comptes de posar-hi que en Xavier Gabriel volia traduïr la pàgina al xinès per vendre Loteria als xinesos residents a Espanya.  Els 30 xinesos els va aconseguir en Julio (creatiu de la bruixa d'or); el compromís era que els 30 orientals estarien a les 5 de la tarda davant l'arc de triomf de BCN i la foto es faria en una localització exterior propera; El dia escollit es va presentar en "Murphy" i des de bon matí ja plovía a bots i barrals. aquell matí frenétic es va aconseguir cambiar l'exterior plujós per un estudi amb 2 flashos muntats amb octa de 170 cm més un altre posterior amb caixa de 1x1m; els xinesos es van traslladar amb taxis al estudi de poblenou on ja era tot preparat; per a cada un d'ells hi havia una bata de color fosc i per en Xavier una camisa de color grog i  coll mao; En xavier aguantaria un dècim cap amunt i jo dispararía des de sobre d'una escala amb un angular per sobredimensionar el número; Posteriorment es va posar les lletres de Loteria del dècim en Xinés i es posaría un terra de llambordes per donar el caràcter exterior que es pretenía en un principi. Van venir menys xinesos dels previstos però finalment es va poder aconseguir l'objectiu de fer la foto.

Un altre dels seus encàrrecs va ser fer-li un retrat representatiu pel proper viatje espacial que el convertirá en el primer turista espacial espanyol de la història; Per això es va fer una silueta del seu cos amb fusta i ens varem dirigir muntanya amunt a les afores de Sort; fotia un fred "de collons" i quan varem veure una pedra que sobresortia del paisatge i es veia poca contaminació llumínica varem disposar amb la gent de la productora E2s la silueta de fusta sobre la pedra; amb llanternes es va situar la càmara sobre el trípode i es va obrir l'obturador durant unes 2 hores i escatx per capturar el moviment estelar; mentre esperàvem dins el cotxe xerrant de banalitats jo anava calculant què en sortiria de tot allò; finalment i a les fosques es va retirar la silueta i es va substituïr pel model de carn i ossos que previament s'havia enfundat dins del vestit espacial de Virgin Galactics; amb flashos nikon vaig disparar un cop de llum frontal, dos posteriors i algun sota d'un arbre situat en un tercer terme; la preocupació va ser que en Xavier no hagués tancat els ulls a l'hora de disparar els flashos i el més fotut és que no ho sabríem fins uns quants dies després pq la foto es va fer amb diapositiva 135mm i una Nikon FM2; l'emoció i l'espera del revelat va ser interminable i el neguit de pensar que potser sería un fiasco ja us ho podeu imaginar. El resultat aquí el teniu:




L'última imatge que us adjunt'ho del meu amic Xavier és la que li vaig proposar de fer enmig d'un camp de girasols; a la administració de Sort un cuadre em va cridar l'atenció: era un que representava a la bruixa ballant enmig de girasols; Vaig pensar que seria una bona foto posar en Xavier amb un cistell enmig d'un camp de girasols recollint dècims de nadal que brotaven de cada una d'aquelles flors daurades; el lema de la imatge era lògic: -La collita d'or.  Mireu el video del Making off.

">

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada