COPYRIGHT / ALL RIGHTS RESERVED

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Totes les obres fotografiques d’aquest blog web són propietat de Ò. Rodbag, Fotògraf Professional, estan protegides per la Llei de Propietat Intel.lectual (texte-R.D.Leg. 1/96). Queda expressament prohibida la reproducció, distribució i/o divulgació, enmagatzamatge en un sistema de recuperació o transmissió de qualsevol format pel mitjà i procediment que sigui, (mecànic, electrònic o qualsevol altre), sense previa autorització escrita de l’autor. rodbag@gmail.com

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Todas las obras fotográficas del presente blog web son propiedad de Ò. Rodbag, Fotógrafo Profesional estando estas protegidas por la Ley de Propiedad Intelectual (texto refundido-R.D.Leg. 1/96). Queda expresamente prohibida la reproducción, distribución y/o divulgación, almacenamiento en un sistema de recuperación o transmisión en forma alguna por medio de cualquier procedimiento, sea éste mecánico, electrónico o cualquier otro, sin previa autorización por escrito del autor.


© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © All photographic works of this blog site are the property of Ò. Rodbag, a professional photographer while those protected by the Copyright Act (consolidated text-RDLeg. 1 / 96). It is expressly forbidden to reproduce, distribute and / or disclosure, stored in a retrieval system or transmitted in any form by any means, whether mechanical, electronic or otherwise, without prior written permission of the author. rodbag@gmail.com

9/12/11

La Sagrada Familia



Aquest mes de Desembre podeu trobar als quioscs el meu reportatge sobre la Sagrada Familia. Com la majoria de gent de Barcelona i rodalies havia passat per davant del monument milers de vegades però mai hi havia entrat, la veritat és que, quan veus les cues que hi ha les ganes desapareixen i segueixes pensant: algun dia faré la cua per entrar-hi. Doncs a mí, per sort, el dia va arribar en forma d'encàrrec i la veritat és que vaig al·lucinar amb aquesta majestuosa obra. Si l'exterior impacta, l'interior et colpeix de tal manera que dones gràcies a Déu que l'obra ideada pel genial Gaudí s'hagi continuat fins els nostres dies. En el reportatge es fa especial menció als treballadors que avui dia treballen en el sommi Gaudinià. Ells són la veritable ànima de la Sagrada Familia que, amb el seva professionalitat i artesanía,  culminarán d'aquí a uns 15 anys un projecte iniciat l'any 1882. Us adjunt-ho algunes imatges del reportage perquè us convenci de fer la cua a les portes del Temple o bé comprar un exemplar del Descobrir, tant una cosa com l'altre us sorpendrà.



























9 comentaris:

  1. Merci Rafa! Podria haver estat molt millor si hagués tingut més facilitats i llibertat de moviments; es pot dir que és el reportatge q ens han deixat fer però no el que jo volía fer. Tot i així el resultat és prou bó.

    ResponElimina
  2. Felicitats Òscar! A mi el que més m'agrada és el bosc d'àrbres petrificats, amb la llum que entra entre les fulles. Era un geni aquest home, fer això al segle XIX...

    ResponElimina
  3. Gràcies Jordi. Realment Gaudí era un geni visionari. Els seus càlculs estructurals de la nau fet per maquetes han demostrat avui sobre suport informàtic que eren certes i factibles. El més sorprenent per un fotògraf és l'estudi que va fer sobre la reflexió de la llum natural; el seu projecte implica que la llum es dispersi pel sostre de la nau com si fos la llum del sol sota un bosc arbrat. INCREÏBLE!!!!

    ResponElimina
  4. felicitats Òscar , magnific reportatge òn la llum i les prespectives son al.lucinants!

    ResponElimina
  5. Molt bon reportatge Òscar, unes fotos magnífiques!

    ResponElimina
  6. Una bona crònica visual de les obres que mai s'acaben. I per molts puguem veure i fotografiar els canvis i l'evolució. M'agraden especialment el retrat de l'obrer penjat d'una de les torres i els raigs del sol incidint a l'escultura de Jesús captiu de Subirachs. Tot i les limitacions de moviment que comentes - que no es notem - pots estar-ne molt content. Felicitats de nou! No sabia que erets polonès? :-)

    ResponElimina
  7. Una autèntica meravella, feia temps que no m'enduia una alegriat tan gran! Quina bellesa, quina espiritualitat, quanta feina ben feta (les fotos i el temple). Un autèntic miracle, que porta cap a Déu. Gràcies!!!

    ResponElimina