COPYRIGHT / ALL RIGHTS RESERVED

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Totes les obres fotografiques d’aquest blog web són propietat de Ò. Rodbag, Fotògraf Professional, estan protegides per la Llei de Propietat Intel.lectual (texte-R.D.Leg. 1/96). Queda expressament prohibida la reproducció, distribució i/o divulgació, enmagatzamatge en un sistema de recuperació o transmissió de qualsevol format pel mitjà i procediment que sigui, (mecànic, electrònic o qualsevol altre), sense previa autorització escrita de l’autor. rodbag@gmail.com

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Todas las obras fotográficas del presente blog web son propiedad de Ò. Rodbag, Fotógrafo Profesional estando estas protegidas por la Ley de Propiedad Intelectual (texto refundido-R.D.Leg. 1/96). Queda expresamente prohibida la reproducción, distribución y/o divulgación, almacenamiento en un sistema de recuperación o transmisión en forma alguna por medio de cualquier procedimiento, sea éste mecánico, electrónico o cualquier otro, sin previa autorización por escrito del autor.


© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © All photographic works of this blog site are the property of Ò. Rodbag, a professional photographer while those protected by the Copyright Act (consolidated text-RDLeg. 1 / 96). It is expressly forbidden to reproduce, distribute and / or disclosure, stored in a retrieval system or transmitted in any form by any means, whether mechanical, electronic or otherwise, without prior written permission of the author. rodbag@gmail.com

30/12/10

El Camí dels Bons Homes

Coincidint en les 10000 visites del bloc, els prop de 40 seguidors (moltes gràcies per seguir-me) i l'any i escatx en el món blogger, vull invitar-vos a veure la presentació d'un dels meus últims reportatges.
A principis de la primavera passada, coïncidint amb la gran nevada a Catalunya, vaig conèixer la història d'un camí, ara marcat en els mapes com el GR107 però amb una història al darrera de més de 800 anys. Es coneix com el camí dels bons Homes per ser la ruta de fugida dels Càtars perseguits per una croada dirigida pels senyors del nord de França i la Santa Inquisició en nom de l'esglèsia i del Sant Pare. L'objectiu era clar: esclafar els Càtars i els seus protectors.
El reportatge el vaig planificar amb dos vessants, una completament turística fent un reportatge de viatges amb els seus paisatges i ofertes actuals del territori i un altre paral·lel on es recreava el fet històric que dóna nom al Camí. 



Per la complexitat de la producció es va dividir la mateixa en dos; la part catalana es va fer al mes de juliol i la part francesa a primers d'octubre. Es preveu la publicació el proper estiu del 2011.
Vull agrair la inestimable col·laboració de tots els que van participar en el projecte, sense ells mai hauria estat possible realitzar-lo.


Foto de familia al coll de xiula a la regió de l'Ariege - França: (de dalt a baix i d'esquerra a dreta) Jaume Catà, Karina Behar, Alfons Encinas, Mado Goncalves, Alain, Laurent Levoyer, Òscar Rodbag i Pam Pons.

3 comentaris:

  1. Super Oscar! Fotos en moviment... sempre amb el teu estil.

    Petons per a la familia.

    Miquel.

    ResponElimina
  2. Ja t'ho vaig dir en persona, ets un crack. De gran vull ser com tu.
    Un treball brutal. A veure si el veiem aviat al paper.

    ResponElimina
  3. Gràcies Miquel i Rafa!
    Jo de gran vull saber tot el que tu saps, Rafa!

    ResponElimina