COPYRIGHT / ALL RIGHTS RESERVED

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Totes les obres fotografiques d’aquest blog web són propietat de Ò. Rodbag, Fotògraf Professional, estan protegides per la Llei de Propietat Intel.lectual (texte-R.D.Leg. 1/96). Queda expressament prohibida la reproducció, distribució i/o divulgació, enmagatzamatge en un sistema de recuperació o transmissió de qualsevol format pel mitjà i procediment que sigui, (mecànic, electrònic o qualsevol altre), sense previa autorització escrita de l’autor. rodbag@gmail.com

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Todas las obras fotográficas del presente blog web son propiedad de Ò. Rodbag, Fotógrafo Profesional estando estas protegidas por la Ley de Propiedad Intelectual (texto refundido-R.D.Leg. 1/96). Queda expresamente prohibida la reproducción, distribución y/o divulgación, almacenamiento en un sistema de recuperación o transmisión en forma alguna por medio de cualquier procedimiento, sea éste mecánico, electrónico o cualquier otro, sin previa autorización por escrito del autor.


© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © All photographic works of this blog site are the property of Ò. Rodbag, a professional photographer while those protected by the Copyright Act (consolidated text-RDLeg. 1 / 96). It is expressly forbidden to reproduce, distribute and / or disclosure, stored in a retrieval system or transmitted in any form by any means, whether mechanical, electronic or otherwise, without prior written permission of the author. rodbag@gmail.com

9/6/11

Retrats de nens amb gossos

Fotografiar nens és a priori cosa complicada, quan hi afegim animals, en aquest cas un gos, la situació es torna del tot imprevisible. 

Si voleu fer fotos d'aquest tipus apunteu aquests 10 manaments:

Primer. S'ha de tenir temps. Temps per fer-la i temps per perdre. Si el nen perceb que està treballant i no jugant, heu begut oli i millor plegar veles com diuen els mariners.
Segon. Buscar un lloc tranquil on lo millor per fer sigui justament el que esteu fent.
Tercer. Que l'animal (el de quatre potes vull dir), estigui satisfet i no vulgui desafogarse corrent o friccionant-se agitadament amb la cama de ningú.
Quart. Buscar la complicitat del nen per aconseguir gestos naturals i espontanis.
Cinquè. Si hi han mares o pares, calmar-los previament. Els seus fills no competeixen, simplement són nens i no pretenen ser ni en DiCaprio ni la Scarlett Johansson.
Sisè. Prioritza l'espontanietat i no busquis la perfecció absoluta. Per tant no badis amb parides.
Setè. Quan el nen diu prou és prou. No provoquis un drama de plors per quatre fotos més, no val la pena.
Vuitè. Si el gos diu prou sempre va bé un petit soborn amb forma de galeta per poder acabar.
Novè. No et deixis la tarjeta de memòria a casa.
Desè. Gaudeix del moment sigui quin sigui el resultat. Si no surt bé el primer dia considera't un privilegiat perquè segurament ho podràs repetir.


Jo per fer aquesta foto vaig agafar gos i nen i vaig anar a la muntanya. La mare es va quedar a casa. Vaig disposar caixa de llum situada a la part dreta dels subjectes a 1,7 metres d'alçada aproximadament. El poc sol que tenia era situat darrera d'ells i la sessió va durar poc més de 15 minuts fins que en Jan va dir que ja en tenia prou. Quan el petit ha vist la foto no ha fet cap mena de comentari però la Cris, s'ha emocionat.

4 comentaris:

  1. Jo també m'he emocionat! Tinc els pèls de punta!
    És una foto magnífica, Òscar. Ets un geni 8-)))

    ResponElimina
  2. Mª Rosa, genial és el què m'envolta (inclòs tú). Només miro i observo per intentar reproduïr en una imatge la mil·lèsima part de la perfecció i la veritat és que poques vegades els resultats están a l'alçada de les espectatives. Tot i així moltes gràcies pel cumpliment, vinguent de tú m'afalaga.

    ResponElimina
  3. Tomaré nota mestre!
    A ver si algún día, mes, o año de estos nos vemos!!!

    ResponElimina