COPYRIGHT / ALL RIGHTS RESERVED

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Totes les obres fotografiques d’aquest blog web són propietat de Ò. Rodbag, Fotògraf Professional, estan protegides per la Llei de Propietat Intel.lectual (texte-R.D.Leg. 1/96). Queda expressament prohibida la reproducció, distribució i/o divulgació, enmagatzamatge en un sistema de recuperació o transmissió de qualsevol format pel mitjà i procediment que sigui, (mecànic, electrònic o qualsevol altre), sense previa autorització escrita de l’autor. rodbag@gmail.com

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Todas las obras fotográficas del presente blog web son propiedad de Ò. Rodbag, Fotógrafo Profesional estando estas protegidas por la Ley de Propiedad Intelectual (texto refundido-R.D.Leg. 1/96). Queda expresamente prohibida la reproducción, distribución y/o divulgación, almacenamiento en un sistema de recuperación o transmisión en forma alguna por medio de cualquier procedimiento, sea éste mecánico, electrónico o cualquier otro, sin previa autorización por escrito del autor.


© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © All photographic works of this blog site are the property of Ò. Rodbag, a professional photographer while those protected by the Copyright Act (consolidated text-RDLeg. 1 / 96). It is expressly forbidden to reproduce, distribute and / or disclosure, stored in a retrieval system or transmitted in any form by any means, whether mechanical, electronic or otherwise, without prior written permission of the author. rodbag@gmail.com

25/10/11

La maladicció dels Sahrauís

Fa dos dies van segrestar tres cooperants en els campaments Sahrauís de Tindouf, situats al sud oest d'Argelia dins del desert del Sàhara. Des de fa prop de 40 anys, una població  de 200.000 persones malviuen com a refugiats en terra de ningú. Des de llavors, diverses ONG's i algun govern europeu han abastit al poble exiliat de les moltes necessitats que tenen en un territori tan hostil.


Però resulta que avui el seu gran enemic, no ha estat ni el desert ni els marroquins sinó una banda de delinqüents que utilitzen la religió per a segrestar i extorsionar. El 2007 vaig tenir la gran sort de conèixer els Sahrauís de Tindouf i conviure amb ells poc més de 10 dies. Em van donar tot el què tenien, tractant-me com un fill més. Sé que per a ells, aquesta malaurada notícia pot comportar retallades en l'ajuda externa que reben i això sí que pot ser fatal. Estic segur que el Sahrauí que va ser ferit de bala mentre intentava protegir els cooperants va fer el que qualsevol dels campaments hauria fet per mi en les mateixes circumstàncies, per ells els seus convidats són part de la família i els defensen com a tals.
Espero i desitjo que aquesta situació es resolgui el més aviat possible i que els tres cooperants siguin alliberats en breu. Vull fer , des del meu modest bloc, una crida per condemnar enèrgicament aquestes pràctiques covardes d'uns quants delinqüents que, amb les seves accions, poden desestabilitzar la situació política i econòmica, ja precària de per sí, d'un poble del qual la comunitat internacional ha abandonat en les seves legítimes reivindicacions territorials.

13/10/11

Mariona Ribas

La passada primavera vaig tenir l'encàrrec de 10 minutos per a retratar a l'actriu catalana Mariona Ribas per la secció "Gente con Estilo". En David Ruiz, periodista de la revista es va encarregar de la producció i  va escollir, molt encertadament, Empuries com a escenari de la sessió. Tot i que la Mariona estava sota medicació per la grip es va portar com tota una professional i va fer possible una sessió plena de bon rotllo  regalant a l'equip el seu espectacular somriure en tot moment. La Pam Pons em va tornar assistir amb la il·luminació i la feina d'estilisme i pentinats va ser impecable.

Sobre aquestes linies fotografia de l'equip de producció amb la Mariona al centre.







Les imatges originals van ser publicades en color.