COPYRIGHT / ALL RIGHTS RESERVED

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Totes les obres fotografiques d’aquest blog web són propietat de Ò. Rodbag, Fotògraf Professional, estan protegides per la Llei de Propietat Intel.lectual (texte-R.D.Leg. 1/96). Queda expressament prohibida la reproducció, distribució i/o divulgació, enmagatzamatge en un sistema de recuperació o transmissió de qualsevol format pel mitjà i procediment que sigui, (mecànic, electrònic o qualsevol altre), sense previa autorització escrita de l’autor. rodbag@gmail.com

© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © Todas las obras fotográficas del presente blog web son propiedad de Ò. Rodbag, Fotógrafo Profesional estando estas protegidas por la Ley de Propiedad Intelectual (texto refundido-R.D.Leg. 1/96). Queda expresamente prohibida la reproducción, distribución y/o divulgación, almacenamiento en un sistema de recuperación o transmisión en forma alguna por medio de cualquier procedimiento, sea éste mecánico, electrónico o cualquier otro, sin previa autorización por escrito del autor.


© Òscar Rodbag (+q1000 paraules) © All photographic works of this blog site are the property of Ò. Rodbag, a professional photographer while those protected by the Copyright Act (consolidated text-RDLeg. 1 / 96). It is expressly forbidden to reproduce, distribute and / or disclosure, stored in a retrieval system or transmitted in any form by any means, whether mechanical, electronic or otherwise, without prior written permission of the author. rodbag@gmail.com

22/3/11

"The DeLorean Time Machine"


L'encàrrec de la revista Car & Driver era si més no curiós: Fotografiar el mític vehicle de "Regreso al Futuro". El Desembre passat es va complir 25 anys de l'estrena d'aquella peli que ens va fer viatjar en el temps mentre menjàvem impulsivament crispetes i super boomers amb els ulls oberts com plats davant la pantalla "cinemascope". Eren estrenes amb grans presentacions i marquesines il·luminades on era imprescindible veure-les per ser algú en el teu entorn escolar. No veure una estrena com aquella era tant com ara dir que no navegues per Internet. Llavors, la informació primordial en el meu entorn pre adolescent era poder parlar de la peli  i dels seus efectes especials abans que ningú. Us podeu imaginar com al·lucinàvem amb aquella màquina del temps en forma de cotxe! 
Doncs, 25 anys després, aquell marrec que flipava amb les aventures d'en Marty McFly, li ha tocat fotografiar l'essència del DeLorean.

Com que sempre m'agrada explicar el "modus operandi" de les fotos us diré que, per fer la imatge que obre aquest post es va utilitzar una màquina de fum situada dins del vehicle juntament amb dos petites unitats de flash filtrats amb gelatina vermella i disparats per radiofreqüència. L'exposició de càmera es va fer amb la llum residual del garatge i de les flames perquè volia que el cotxe quedés integrat al màxim en l'entorn real de la sessió. Les flames es van fer amb benzina de Zippo per dos raons: per aconseguir el to blavós del rastre i per no generar fum ni residus lliscants en el terra. Tot i així i per precaució de no acabar xops, varem tapar alguns dels sensors anti-incendis del voltant.  El rellotge ens el va cedir Vinçon i està posat de veritat en el terra del garatge. Finalment us diré que la contrallum que es pot veure en el terra sota del cotxe prové d'un altre vehicle que es va disposar per tal finalitat; d'aquesta manera aconseguim desenganxar el cotxe del terra eliminant les ombres pròpies i fer molt més visible el perfil del mateix. 


Pels nostàlgics aquí teniu el vídeo de Back in Time, banda sonora de la peli.




DeLorean, com empresa automobilística, va fer fallida el 1983, dos anys abans de l'estrena de la pel·lícula. Diuen que es va escollir aquest model per ser el vehicle que més es podia assemblar a una nau espacial i amés l'exterior era d'acer inoxidable, però el que més m'encurioseix és com algú de la productora va pensar en un cotxe que ja no es fabricava i que només existien 9000 unitats a tot el món.
En aquest club exclusiu de col·leccionistes del DeLorean DM12, tenim en Jordi i l'Anabel de Barcelona que en tenen 2 i ens els van deixar per fer aquest reportatge. 




Si voleu veure el video del Making off de Car&Driver: aquí